0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Chocoladetruffels met espresso

Door Saskia Balmaekers | 16 dec. 2014 12:12:10 | Labels: truffel espresso recept

Heerlijk als tussendoortje, bij een sterke espresso, maar ook perfect na een uitgebreid diner, bij een kopje koffie of thee. Maak wel iets meer dan nodig, want je zult er gegarandeerd al eerder van snoepen!

Voor ca. 25 truffels heb je nodig: 250 gram pure chocolade, 60 gram boter, 170 ml slagroom, een kopje sterke espresso en cacao.

Smelt de chocolade samen met de boter au-bain marie (door een hittebestendige kom op een pan met zachtjes kokend water te zetten).

Roer goed door en laat circa vijf minuten afkoelen.

Meng in de tussentijd de slagroom met twee tot drie eetlepels van de afgekoelde espresso tot een gladde massa en roer dit door het chocolademengsel.

Laat de chocolademassa een klein half uurtje afkoelen, onder af en toe roeren, en plaats het dan twee tot drie uur in de koelkast om op te stijven.

Vorm na deze tijd, als het chocolademengsel hard genoeg is om er bolletjes van te rollen, circa 25 mooie truffels (ongeveer ter grootte van een pingpongbal).

Rol deze truffels goed door een schaaltje cacao en laat ze dan nogmaals twee tot drie uur opstijven in de koelkast.

Haal ze voor het serveren tijdig uit de koelkast, zodat ze goed op kamertemperatuur zijn. Dan proef je de chocolade het best!