Antica Tostatura Triestina | koffie online bestellen - Koffiecentrale.be

0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Antica Tostatura Triestina

(15 producten)

Dat zelfs Francesco Illy binnen de muren van Hausbrandt caffè het vak heeft geleerd, is niet zo bekend. Maar dat geeft wel iets aan over de grandeur van Hausbrandt. De merknaam Hausbrandt werd in de jaren '80 verkocht. Achterkleinzoon Alessandro Hausbrandt startte vervolgens het prestigieuze Antica Tostatura Triestina. 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish
Toon minder Bekijk alle

15 Artikel(en)

15 Artikel(en)

Torrefazione Antica Tostatura Triestina

Trieste in Italië geldt als bakermat voor de hedendaagse espressocultuur. Eind 18de eeuw werd door Maria Theresa van Oostenrijk havenstad Trieste als handelscentrum voor koffie ontwikkeld. Hermann Ernest Hausbrandt, die gold als visionair, startte in 1892 de eerste koffieroosterij van Trieste.

Geschiedenis

De merknaam Hausbrandt werd verkocht aan familie Zanetti. Bij achterkleinzoon Alessandro Hausbrandt stroomde het bloed echter waar het niet gaan kon en werkte in stilte aan een nog prestigieuzere, maar bovenal ambachtelijke koffiebranderij: Antica Tostatura Triestina.

"Our philosophy is based not on saving time, but rather on the time it takes to get the coffee just right", Alessandro Hausbrandt

Antica Tostatura Triestina

Roosteren met beukenhout

Bij Antica Tostatura Triestina worden koffiebonen geroosterd op beukenhout. Speciaal hiervoor is de petroncini omgebouwd, een dure klus. In het magazijn staan allemaal pallets met beukenhout (en heel veel balen koffie). Het stoken van koffiebonen op beukenhout veroorzaakt een iets andere warmtecurve. Dit is van invloed op het roosterproces.

Bonen 2

Trieste

Trieste is de bakermat voor de koffiehandel. Uit alle delen van de wereld kwamen ze hier om te handelen in koffie en andere specerijen. Onder Oostenrijks bewind floreerde de regio. Hierdoor vind je nu nog steeds relatief veel koffieroosterijen in deze regio. 

Antica Tostatura Triestina online bestellen bij Koffiecentrale

Oordeel zelf en probeer eens onze Antica Tostatura Triestina Nessun Dorma, Antica Tostatura Triestina Risvegli of Antica Tostatura Triestina Buonissimo.