0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Moak

(3 producten)

In 1967 is koffiebranderij en distributiebedrijf Caffè Moak opgericht in Modica. De passie voor koffie van Giovanni Spadola zorgt voor de start van een (piep)kleine koffiebranderij in Modica Alta. 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Torrefazione Moak

In 1967 is koffiebranderij en distributiebedrijf Caffè Moak opgericht in Modica. Het gevoel dat ze willen oproepen is dat van de Arabieren: fervente koffiedrinkers. De passie voor koffie zorgt ervoor dat Giovanni Spadola een (piep)kleine koffiebranderij in Modica Alta begint naast zijn familiehuis. Er wordt gestart met een kleine petroncini (het apparaat waarmee de koffiebonen gebrand worden) voor 15 kg.

Snelle ontwikkeling

In 1971 verhuist het bedrijf naar een nieuwe locatie (nog altijd in Modica Alta). Het aantal bestellingen neemt toe en ook de petroncini groeit (30 kg.). Tien jaar later zijn ze toe aan een roostermachine nummer vier: 240 kg. Vanaf 2010 zit Moak op haar huidige locatie: een architectonisch complex van 3.200 m2 met ca. 90 medewerkers.

Moak

Klein beetje Nederlands

In 2009 werd Bob Noorda aangesteld om het merk te restylen. Bob Noorda (Amsterdam, 15 juli 1927 - Milaan, 11 januari 2010) was een Nederlands grafisch ontwerper die het grootste deel van zijn leven in Italië woonde en werkte. Hij studeerde eind jaren veertig aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (tegenwoordig Gerrit Rietveld Academie). In 1950 haalde hij zijn diploma. Hij werkte enige tijd in Amsterdam als freelancer en trok in 1954 naar Noord-Italië. Als grafisch ontwerper van reclamecampagnes voor onder meer Pirelli, La Rinascente en Olivetti verwierf hij snel bekendheid. In 1964 was hij verantwoordelijk voor de grafische aankleding van de metro van Milaan. Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl die hij voor Moak ontwikkelde, onderstreept het verspreiden van de ware cultus van échte espressokoffie over de hele wereld.

Moak

De zon helpt een handje

Moak heeft veel geïnvesteerd in hernieuwbare energie ter ondersteuning van een groene economie. De installatie van het fotovoltaïsch systeem (het bekendste en meest toegepaste type zonnecel), dat de gehele fabriek bedekt, heeft met zijn 1.620 modules een opwek-capaciteit van 530.000 kWh op jaarbasis. Zo worden bij Moak de koffiebonen op een verantwoorde manier geroosterd. Deze aandacht voor het milieu is opgepikt door ADI: Associazione per il Disegno Industriale (Association for the Industrial Design) en erkend met een "Compasso d'Oro".

Moak online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de bijzondere smaak van moak en probeer Moak Special Bar, Moak Brasilea of Moak Bar Servito.