0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Nannini

(3 producten)

Guido Nannini volgde in 1902 op 16-jarige leeftijd zijn hart. Via de import van Moskouse delicatessen uit Trieste kwam hij in aanraking met koffie. Een zekere Desiderio Pavoni plaatste bij Guido Nannini zijn eerste koffiemachine. In 1911 kreeg zijn bar al de titel "Best Bar" waarna een patisserie-imperium volgde.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Torrefazione A. Nannini

In 2010 vierde het merk Nannini zijn 100-jarig bestaan. Het begon allemaal met Guido, geboren in 1886 in Castagnoli (Chianti, Italië). Als jongen trok hij naar de grote stad. Op zijn zestiende besloot hij om zijn eigen bedrijf te starten. Met een houten commode en een fiets begon hij van alles te verkopen: veters, knopen, naalden en lompen. Om zijn inkomen aan te vullen werkte hij ook nog als ober in Carrara. Daardoor kon hij het zich al op jonge leeftijd veroorloven om de gerenommeerde patisserie Chiavari te bezoeken in Milaan. Hij keerde uiteindelijk terug naar Toscane met een grote schat aan kennis en begon met de verkoop van Moskouse zoetwaren die hij inkocht in Trieste. Daar, in Trieste, raakte hij betoverd door koffie en koffiebonen. Hij kwam in contact met een zekere Desiderio Pavoni die een kleine werkplaats had voor stoommachines.

Gruppo Nannini

Zijn eerste lokaal in Siena kreeg in 1911 de titel "Bar Ideale". Zijn zoons, Aldo en Danilo, verdeelden het bedrijf. Aldo bleef bij bar "La Posta in Piazza Matteotti. Danilo bouwde Nannini uit tot een imperium.

Nannini

Talentvolle familie

Inmiddels is de roosterij overgenomen door kleinzoon Alessandro, die met veel toewijding absolute top producten maakt. Maar de hele familie Nannini is van vele markten thuis. Gianna Nannini (de zus van Alessandro) is een zeer bekende Italiaanse popster. Vader Danilo Nannini heeft gedurende de jaren een waar patisserie-imperium opgebouwd. En natuurlijk melangeren en roosteren ze al twee generaties lang hun eigen koffiemelanges, en dat doen ze met verve! De nieuwe roosterij van Nannini staat niet meer in Siena zelf, maar in Faenza in de Italiaanse regio Emilia Romagna.

Nannini

Formule 1

Alessandro "Sandro" Nannini (Siena, 7 juli 1959) is een voormalig Italiaans autocoureur, die actief is geweest in de Formule 1.Een veel groter contrast is bijna niet mogelijk: van Formule 1 rijder naar slow roasting van koffiebonen. We denken echter dat er wel een overeenkomst te vinden is, alleen met de beste ingrediënten en inzet bereik je top prestaties.

Nannini online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de heerlijke smaak van Nannini en probeer Nannini Araldica, Nannini Ducale of Nannini Classica.