0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Salimbene

(4 producten)

In 1933 begon Gennaro Salimbene "Grande Casa d'importazione Caffè", met het importeren van groene koffiebonen. Na de Tweede Wereldoorlog startte hij zijn eigen koffiebranderij. Bijna was aan zijn levenswerk een eind gekomen als kleinzoon en zeilfanaat Carlo Grenci het niet had overgenomen. "Dit mocht niet verdwijnen", gaf Carlo ons aan. We zijn het met hem eens. Dit is een Napolitaanse pareltje.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Torrefazione Salimbene

In 1933 begon Gennaro Salimbene "Grande Casa d'importazione Caffè", het importeren van groene koffiebonen. Na de Tweede Wereldoorlog startte hij zijn eigen koffiebranderij. Zijn specialiteit zijn melanges van koffiebonen met een hoger Robusta-aandeel en dat is dan weer typisch Napolitaans.

Zeilfanaat als reddende engel

Aan zijn levenswerk zou, bij de derde generatie, een eind zijn gekomen als kleinzoon en zeilfanaat Carlo Grenci het niet had overgenomen. "Dit mocht niet verdwijnen", gaf Carlo ons aan. Wij zijn het met hem eens. Dit is een echt Napolitaanse pareltje.

Salimbene

De eerste import van koffiebonen

De eerste import van koffiebonen kwam uit Haïti. Veel landen volgden, zoals: Honduras, El Salvador, Costa Rica. Een speciale band was er met Brazilië. Van dit land ontving Salimbene in 1962 een medaille voor het importeren van de miljoenste baal koffie.

Salimbene

Napels

Napels is een havenstad en de derde stad van Italië. Napels is tevens hoofdstad van de regio Campanië en van de provincie Napels. De Napolitaanse agglomeratie heeft circa 4,4 miljoen inwoners. Napels heeft een rijke geschiedenis, kunst en cultuur, wereldberoemde gastronomie en een eigen dialect.

 

Salimbene online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de topkwaliteit en smaak van Salimbene en probeer Salimbene Caffetteria 100% Arabica, Salimbene Superbar 80% Arabica of Salimbene Deliziosa 50% Arabica.