0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Tre Forze!

(2 producten)

Kracht, energie en leven: de 3 krachten - Tre Forze!  Het moet gezegd, Tre Forze heeft zijn zaakjes goed op orde. Voor de melanges worden alleen de beste bonen gebruikt. Een piepklein percentage Robusta-bonen (5%) zorgt voor een onvergetelijke espresso-ervaring. 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Torrefazione Tre Forze!

Trinakria is de naam die de Grieken gaven aan het eiland Sicilië. Trinakria betekent "Eiland met de drie punten / kapen". Het Trinakria symbool is sinds de Oudheid het officieuze zinnebeeld van Sicilië.

De geweldige reuzen wilden de goden onttronen en alleenheerschappij verwerven. Om de godenberg Olympos te kunnen bestormen stapelden ze twee bergen op elkaar. Maar de goden wonnen de strijd, dankzij Heracles. Hij dreef de giganten uiteen en begroef hen her en der onder vulkanen. Eèn gigant, Enkalados, wist te ontkomen. Hij vluchtte westwaarts naar de zee. Maar Athene, de dochter van Zeus achtervolgde hem, scheurde een stuk aarde los en verpletterde daaronder de gigant zonder hem te doden. Dat stuk aarde had een driehoekige vorm en werd later door dichters Trinakria, het driepuntige eiland genoemd.

Kracht, energie en leven

Het gevleugelde vrouwengezicht en de drie lopende benen geven de karakteristieke driehoek-vorm weer van het eiland. Het zonnesymbool geeft aan: kracht, energie en leven: de 3 krachten - Tre Forze! 

Tre Forze

Zeer langzaam roosterproces

Tre Forze heeft het uiterst bewerkelijke roosterproces van koffiebonen opnieuw "uitgevonden" en tot in de perfectie verfijnd.  Zo wordt er bijvoorbeeld alleen sprokkelhout en snoeiafval als brandstof gebruikt om de koffiebonen te roosteren en wordt er voor deze premium koffie geen boom gekapt.

Tre Forze

Boven olijvenhout geroosterd

Aan de voet van de vulkaan Etna sluimert een lang vergeten geheim van de typische Siciliaanse espressocultuur: al ruim 120 jaar roosteren melangeurs de koffiebonen boven een open vuur van (gesprokkeld) olijfhout. Juist de vruchtbare bergwanden van de Etna zijn uitermate geschikt voor olijfbomen. De lavabodem voedt het hout met speciale mineralen die bij het verbranden omgezet worden in geurige aroma's.

Tre Forze! online bestellen bij Koffiecentrale

Ontdek zelf de unieke smaak en aroma’s van Tre Forze! en probeer Tre Forze Espressokoffie – koffiebonen of Tre Forze Espressokoffie – gemalen.