0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Casa del Caffé

(1 product)

De koets van Koning Carlo Alberto stopte iedere dag bij Casa del Caffè, tegenover het station van Turijn, om een excellente koffie te drinken. In 1985 kwam aan het befaamde koffiehuis bijna een einde. Gelukkig was familie Vergnano van mening dat zo'n instituut moest worden gered. Voor de chique klanten bleef Casa del Caffè in het assortiment.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Torrefazione Casa del Caffè

In het begin van de 20e eeuw was er een rijke koffiecultuur in steden als Wenen en Rome maar zeker ook in Turijn. Intellectuelen, kunstenaars en succesvolle zakenlui lieten van zich spreken, bij voorkeur in een koffiebar. Dat was voor velen een uitlaatklep. Zelfs Koning Carlo Alberto hoorde er graag de meningen van zijn burgers aan onder het genot van een speciale koffie.

Hot spot

Casa del Caffè was in die tijd echt een hotspot. Op drukke dagen hadden ze zelfs een deurbeleid!

Casa del Caffe

Jamaica Blue Mountain

In die tijd was er aan geld geen gebrek; niets was te gek. Zo was Casa del Caffè de eerste roosterij van Italië die de Jamaica Blue Mountain koffiebonen gebruikte. Exclusieve koffiebonen die worden geteeld in de Blue Mountain regio op het Caraïbische eiland Jamaica. Het zijn (nog altijd) één van de duurste koffiebonen ter wereld.

Torrefazione Casa del Caffè

Fusie met Vergnano

Begin jaren 80 bleek dat er niemand was die de roosterij en de vele bars van Casa del Caffè kon overnemen van de familie. In 1985 ging het bedrijf daarom een fusie aan met Vergnano. Tot op de dag van vandaag worden de waarden van Casa del Caffè zorgvuldig gekoesterd, zoals dat hoort bij zo'n gerenommeerde koffiebonen roosterij.

Casa del Caffè online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de voortreffelijke smaak en kwaliteit koffie van Casa del Caffè en probeer eens Casa del Caffè Victor, Casa del Caffè Gran Aroma of Casa del Caffè Electa.