0 Winkelwagen € 0,00 Betalen


Over Koffiecentrale.nl

Specialist in premium espresso koffie

Al ruim negentien jaar werken we iedere dag aan iets ongrijpbaars: de smaak van koffie. Dagelijks voorzien we particulieren, kantoren en horeca van de mooiste koffie- en theeproducten die we zelf op smaak selecteren.  
We hebben ons gespecialiseerd in premium espressokoffie die goed smaakt. Speciale, exclusieve koffie, vaak van Italiaanse afkomst, die je niet op iedere straathoek kunt vinden. We houden nu eenmaal van het drinken van een mooie espresso! Het pure koffie drinken op z'n Italiaans.   

Officieel importeur

Koffiecentrale is van huis uit een groothandel in premium espressokoffie van Italiaanse afkomst. Ruim veertien jaar geleden zijn we begonnen met het online leveren van koffie in de hele Benelux. We zijn geaccrediteerd door de SCAE; de Speciality Coffee Association of Europe en zijn vanaf het begin lid van Thuiswinkel.org, de Nederlandse thuiswinkelorganisatie.

Van veel van onze premium koffiemerken zijn we officieel importeur voor Nederland en/of België. We lopen niet te koop met deze importeurschappen, we vinden het belangrijker dat we rechtstreeks contact hebben met de roosterijen voor de persoonlijke touch en vanwege het ambacht. We richten ons alleen op gerenommeerde internationale premium producten: A-merken, die garant staan voor constante smaak en kwaliteit. Van kleine tot grote roosterijen.  

Ambacht van roosterijen

Natuurlijk hebben we oog voor het verhaal van de boer in het land waar de koffiebonen worden geplukt. En we hebben een zwak voor het ambacht van de roostermeester. Uit steeds verschillende grondstoffen (groene bonen) maakt de roostermeester een koffie waar de klant al jaren mee vertrouwd is. Van sommige melanges wijzigt de smaak nauwelijks. Dat vakmanschap vinden we ongelofelijk knap; dat is het ambacht waar we van houden. 

Smaak als leidraad

Voor de selectie van onze koffie gaan we niet over een nacht ijs. Voegt het merk iets toe aan ons assortiment? Voldoet het aan onze smaakwensen? Wie zijn de mensen die het product maken? Welk verhaal zit erachter? Heeft onze klant er iets aan? In de loop van de tijd hebben we, naast Italie, ook superieure koffie gevonden in Zwitserland, Duitsland, Belgie en Nederland.  

Waarom voor koffiecentrale kiezen?

We verkopen mooie espresso koffie omdat we daar een passie voor hebben. We zijn continue op zoek naar de mooiste producen en willen dat graag met onze klanten delen. Van en voor fijnproevers

 • Voor indrukwekkende espresso's
 • Al 19 jaar de espresso-specialist
 • Met zorg samengesteld assortiment
 • Het leven is te kort om slechte koffie te drinken
 • We zoeken continue naar de mooiste producten 
 • Gratis bezorgen vanaf €50.00 / €75.00 Belgie
 • We selecteren koffie met smaak als leidraad
 • Makkelijk betalen ook voor nieuwe klanten
 • We zijn echte espressonauten
 • Flexibele en snelle klantenservice
 • Geen prijsstunter, wel altijd voorraad
 • Koffieabonnement op koffie en thee
 • Jarenlange ervaring op het gebied van top koffie
 • We houden van koffie. Van en voor fijnproevers
 • Vertrouwd winkelen Thuiswinkel.org 
 • Veiligheid gewaarborgd door hoge standaard
 • Gegarandeerde snelle levering
 • Bezorgen met PakjeGemak (PostNL)

Vertrouwd winkelen, met zorg en aandacht

We willen graag dat je tevreden bent over de koffie en over onze dienstverlening. Niet voor niets zijn al onze bestaande klanten erg enthousiast. We besteden veel aandacht aan onze diensverlening en aan de selectie van onze producten. We zijn vanaf het prille begin aangesloten bij thuiswinkel.org. Sinds 2014 vragen we (maximaal 1x per jaar) een beoordeling via Trustpilot. Na meer dan duizend beoordelingen kunnen gerust zeggen dat we het "best gewaardeerde koffiebedrijf" van Nederland zijn. Jouw bestelling is bij ons in goede handen.  

Trustpilot reviews klanten

Groene post

Groene Post Certificaat van PostNL

Bij de selectie van karton en verpakkingen letten we zo veel mogelijk op het milieu. Dozen van leveranciers worden zo mogelijk hergebruikt, anders verpakken we het in (onbedrukte) kartonnen dozen. Ook de tape die we gebruiken is van papier. Al ons transport en pakketvervoer wordt CO2 neutraal uitgevoerd door PostNL. 

Genieten van een espresso

Niet zo heel veel mensen kennen het echte verhaal achter mijn bedrijf. Tijdens de vele vakanties in Italië genoot ik al enorm van het typische espressoritueel: staand een espresso drinken. Een klein shot cafeïne, als een geconcentreerd koffiebonbonnetje. Altijd anders van smaak maar, zeker in Italië, altijd goed.

In de zomer van 2004 begon het in Berlijn écht te kriebelen. "Ja! Ik zou graag iets willen doen met echte Italiaanse koffie!" dacht ik bij mezelf, al zittend aan het raam van een koffiebar. Zelfs de exacte plek weet ik nog: Neue Schönhauser Straße nr. 15 Berlin-Mitte, naam van de koffiebar: Coffein-Bar. Het Italiaans koffiemerk was Manaresi. Vanuit deze gedachte is de zoektocht begonnen. De zoektocht naar smaak en het telkens weer genieten van een mooie espresso. 

Ik weet zeker dat jij ook van onze koffie gaat genieten, zoals ik toen in Berlijn en Italië.

Ben Wijnhoven
Espressonaut & Eigenaar
Koffiecentrale B.V.

Wil je meer weten over de dingen die we meemaken in de zoektocht naar de ultieme espresso? Volg dan de blog

Berlijn

Contact

Koffiecentrale B.V. 
Rudolf Dieselweg 38
5928 RA Venlo, Nederland

Tel. +31 (0)77 3200774

BTW NR. NL863342474B01
KVK VENLO 84740574
SKAL NR. 113759

Openingstijden: werkdagen van 9:00 tot 16:30 uur (op zaterdag en zondag zijn we gesloten)

» naar contactpagina 

» naar contactformulier