0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Hausbrandt

(22 producten)

De merknaam Hausbrandt is verkocht aan familie Zanetti en sindsdien geldt Hausbrandt Trieste 1892 (de officiële naam van de huidige roosterij) als één van de deftigste koffiemerken van Italië. Leuk weetje: Francesco Illy heeft binnen de muren van Hausbrandt het vak geleerd.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

22 Artikel(en)

22 Artikel(en)

Torrefazione Caffè Hausbrandt

Trieste in Italië geldt als bakermat voor de hedendaagse espressocultuur. Eind 18de eeuw werd door Maria Theresa van Oostenrijk havenstad Trieste als handelscentrum voor koffie ontwikkeld. Hermann Ernest Hausbrandt, die gold als visionair, startte in 1892 de eerste koffieroosterij van Trieste. 

Revolutie

“Specialità Caffè Hausbrandt” zoals het bedrijf in het begin werd genoemd, startte al snel met het ontwikkelen van nieuwe technieken. Zo was Specialità Caffè Hausbrandt de eerste roosterij die koffie verpakte in metalen blikjes. In november 1900 werd het bekende Grevenbroich system gepatenteerd door de roosterij. Een systeem met een elektrische motor die de koeling na het roosteren van de koffiebonen optimaliseert.

Hausbrandt

Habsburg

In 1892 kwam de regio van Trieste wederom onder bewind van de Habsburgers. De havenstad groeide snel door de aanleg van treinverbindingen met het achterland (Oostenrijk). Koffiebonen-import en handel werden al snel de hoofdactiviteit in de regio. Op 17 september 1891 werd op initiatief van Hausbrandt de "Associazione degli interessi nel commercio del caffè (verbond van koffiehandelaren), opgericht. Deze organisatie bestaat nog steeds.

Hausbrandt

Martino Zanetti

Eind jaren 60 werd het bedrijf opgenomen in de groep van Martino Zanetti. Na zijn diensttijd, als officier bij de "Alpini", kreeg hij (via zijn familie) de mogelijkheid om de roosterij over te nemen van de zeer voorname familie Hausbrandt. Door zijn neus voor finesse en mooie producten, is Hausbandt geworden tot wat het nu is: één van de meest prestigieuze roosterijen van koffiebonen in de wereld.

Hausbrandt online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de finesse en uitmuntende smaak van Hausbrandt koffie en probeer eens Hausbrandt Nonnetti, Hausbrandt Superbar of Hausbrandt Gourmet Colombus.