0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Piansa

(9 producten)

Bij Piansa gaat het over liefde, de allerbeste kwaliteit en het ambacht van de roostermeester en eigenaar Alessandro Staderini. Piepklein, zo zou je de roosterij in Bagno a Ripoli kunnen noemen. Groots is de smaak van zijn zeer arbeidsintensieve melanges. Met één melange zijn ze al vaak een hele dag bezig; zo kunnen levertijden soms oplopen tot een hele maand. 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

9 Artikel(en)

9 Artikel(en)

Torrefazione Piansa

In de jaren 60, toen Pietro Staderini nog een jongen was, werkte hij als ober in een bekende Florentijnse bar. Op een drukke dag werden er zo'n 4.000 kopjes koffie van topkwaliteit geserveerd. Daar was het waar Pietro "verliefd" werd op kwaliteitskoffie. In 1976 besloot Pietro om zijn eigen koffiebar te openen. En daar moest natuurlijk koffie van topniveau geserveerd worden. Het probleem was dat er geen geroosterde koffie op de markt was, die volledig voldeed aan zijn wensen. Hij besloot daarom om zijn eigen koffiebonen te gaan roosteren en opende zijn eigen koffiebranderij "Piansa" om koffiemelanges te maken voor mensen die op zoek zijn naar het allerbeste.

Piepklein

Bij Piansa gaat het dus over liefde, de allerbeste kwaliteit koffiebonen en het ambacht van de roostermeester en eigenaar Alessandro Staderini. De roosterij in Bagno a Ripoli is piepklein. Groots is de smaak van zijn zeer arbeidsintensieve melanges.

Piansa

10+1 apart roosteren

Stel je eens voor: 10 + 1 verschillende bonen apart - zeer langzaam - roosteren en dan melangeren. Dan ben je voor één melange koffiebonen al bijna een hele dag bezig... Dat noemen wij ambacht en daar houden we van. Om een indruk te krijgen van het ambacht en het handwerk hier een kort filmpje klik hier.

Piansa

Naam Piansa

We hebben Alessandro gevraagd waar de naam Piansa precies vandaan komt. Hij gaf aan dat het een samenstelling is van de drie oprichters Pietro, Anna en Sara.

Piansa online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de grootse smaak van de arbeidsintensieve melanges van piansa en probeer eens Piansa Magnifici 10, Piansa Miscela Bar 10 + 1, of Piansa Miscela Bar 10 + 1 ESE servings.