0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

illy Caffè

(32 producten)

illy Caffè uit Trieste maakt er een sport van om altijd constante, excellente kwaliteit te kunnen bieden. Dit proces begint al bij de selectie van de bonen, de elektronische sortering in de branderij en de talloze kwaliteitscontroles tussendoor. Wij kennen geen branderij die zo begaan is met kwaliteit als illy Caffè. Het is dus geen wonder dat je van illy nooit genoeg kunt krijgen. 

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish
Toon minder Bekijk alle

32 Artikel(en)

32 Artikel(en)

Torrefazione Illy Caffè

illy is in 1933 opgericht door Francesco Illy. Hij heeft zowel het eerste automatische koffiezetapparaat als een automatisch verpakkingssysteem voor koffie uitgevonden. Na de Tweede Wereldoorlog nam Francesco's zoon Ernesto het stokje over.

Focus op constante kwaliteit

Ernesto Illy was universitair geschoold en richtte zich erg op onderzoek & ontwikkeling. Hierdoor werden er constant nieuwe technieken en machines op het gebied van koffie uitgevonden. Tegenwoordig is Andrea Illy (kleinzoon van de oprichter) de bestuursvoorzitter en is de koffie van illy in 131 landen te krijgen.

Illy

illy & Hausbrandt Company

Francesco Illy werd geboren in het toenmalige Temesvár (Koninkrijk Hongarije destijds onderdeel van Oostenrijk). Tegenwoordig heet de stad Timisoara en is het onderdeel van Roemenië. Francesco Illy kwam op jonge leeftijd in Trieste (destijds onderdeel van het Habsburgse rijk) en ging in de leer bij Hausbrandt. Illy's geweldige gevoel voor zakendoen viel ook Hermann Hausbrandt op, waarop ze besloten om samen een avontuur te beginnen: de "illy & Hausbrandt Company". Later werd Hermann Hausbrandt uitgekocht en de naam gewijzigd in illy Caffè.

Illy

Uitvinders

Of het nu verpakkingsmethodes zijn of nieuwe roostertechnieken van koffiebonen, illy is altijd de eerste die ze invoert of op de markt brengt. Het wereldbekende ESE-systeem is een uitvinding van illy net als de MIE-cupjes. Koffie lijkt misschien niet meer dan een lekkere drank, maar is zeer complex. Op de identiteitskaart van koffie staan ongeveer 1500 chemische kenmerken. Het bestuderen van koffie omvat genetica, landbouwkunde, plantkunde, natuurkunde, wiskunde, scheikunde, biochemie, biologie, ingenieurswetenschappen, fysiologie en psychologie. illy voert deze studie en dit onderzoek uit in de vier eigen laboratoria.

Illy online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de smaak en excellente kwaliteit van Illy met Illy normale branding N, Illy donkere branding S of Illy mono ESE servings.