0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Kimbo

(8 producten)

In de jaren 50 hielpen de Rubino broers nog in de kleine winkel van hun vader. Totdat ze een revolutionaire vacuümmachine vonden. Vanaf dat moment kon de Napolitaanse traditie van échte koffie overal worden genuttigd. In 1963 werd Café do Brasil opgericht en werd het merk Kimbo één van de populairste van Napels.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

8 Artikel(en)

8 Artikel(en)

De Rubino broers

De Rubino broers hielpen hun vader in een winkel annex koffiebar, waar ze ook de koffiebonen brandden en verkochten voor thuisgebruik en gebruik aan de bar. De Napolitanen waardeerden de koffie, waardoor de broers besloten om zich meer toe te leggen op het branden. In 1963 werd gestart met een branderij onder de naam Cafè do Brasil, de koffie werd onder de naam Caffè Kimbo op de markt gebracht.

De koffie wordt beschouwd als één van de beste ter wereld. In 2000 heeft men ook een eigen lijn van espressomachines geïntroduceerd.

Kimbo

Wereldwijde bekendheid

Hoewel de koffie voornamelijk in Italië wordt gedronken, groeit de wereldwijde populariteit. Kimbo is onder meer verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, Canada, Japan en de Verenigde Staten. Enkele bekende Italianen hebben zich aan het merk verbonden, waaronder Pippo Baudo, een Italiaanse tv-presentator en Gigi Proietti, zanger en acteur.

Kimbo

Napels

Koffie was in de 17e eeuw alom vertegenwoordigd in de hele westerse wereld. In Londen was het destijds een zeer populaire drank. Daar werd koffie zelfs verkozen tot populairste drank boven de alom bekende Engelse thee. Toch staat vandaag de dag niet Londen synoniem aan een goede kop koffie, maar Napels. De reden hiervoor is de speciale relatie die de Napolitanen hebben met koffie. It is a relationship of love.

Kimbo online bestellen bij Koffiecentrale

Ontdek zelf waarom de koffie van Kimbo wereldwijd gedronken wordt en probeer Kimbo Extreme, Kimbo Superior Blend of Kimbo Extra Cream.