0 Winkelwagen € 0,00 Betalen

Drop Coffee Roasters

(1 product)

Drop Coffee Roasters is een award winning roastery (zie tekst hieronder). Joanna Alm en Erik Rosendahl hadden in 2009 een droom: de beste koffie maken die maar mogelijk is. Ze kopen rechtstreeks in bij de koffieproducent in de verschillende landen. Alleen 100% sustainable plantages. De koffieproducenten en boeren krijgen een meer dan faire prijs, gegarandeerd.

Shoppen op
Roast Type
Prijs categorie
Koffie finish

Drop Coffee Roasters

We durven het wel aan, dit is de beste koffie roosterij van Zweden. Drop Coffee Roasters zijn winnaar van de Swedish Roasters Championship 2014 en 2016. Ze zijn nr. 2 en 3 van de World Roaster Championship resp. 2015 en 2014. Winnaar van de Swedish Barista Championship 2011, 2013 en 2015... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Iedereen die een beetje verstand heeft van de koffiewereld begrijpt dat Zweden erg kieskeurig zijn. En dan telkens weer deze prijzen winnen is fenomenaal. 

world coffee roasting championship

Joanna Alm & Benjamin Norman

Hebben een duidelijke visie als het gaat over hoe een koffie moet smaken: zoet en een duidelijk smaakprofiel. Doel is om het maximale uit de eigenschappen van de boon te halen, afhankelijk van de origin van die specifieke boon. Per koffie is aangeven wat het profiel is.

Drop Coffee

Scandinavië en koffie

Scandinavië is absolute koffiekampioen als het gaat om koffiegebruik. Geen gebied ter wereld waar (per hoofd van de bevolking) zoveel koffie gedronken wordt als in Noorwegen, Zweden en Finland. De gemiddelde Scandinaviër gebruikt zo'n 8-12kg koffie per jaar.

Drop Coffee

Drop Coffee Roasters

Producenten en boeren worden pas na een lange selectieproces gekozen. Alleen boeren die 100% verantwoord koffie verbouwen komen in aanmerking. Alleen het beste is goed genoeg. De volledige keten is onder eigen regie en dus 100% transparant. Alle DropCoffee is geschikt voor alle zetmethodes. We kunnen deze koffie kwalificeren als High-end Coffee.

Drop Coffee Roasters online bestellen bij Koffiecentrale

Ervaar zelf de toewijding en perfectie van deze geweldige roosterij.